Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

DEMİREL: HERKES ÇOK İNANÇLI

FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Ay Yıldızlılarımızın son maça kadar mücadele edeceğine inandığını söyledi.

DEMİREL: HERKES ÇOK İNANÇLI

Ülkemizin ev sahipliğinde 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda dünyanın en iyi 15 takımını misafir edeceklerini kaydeden Turgay Demirel, “Bizimle beraber 16 takım mücadele edecek. ABD’nin son Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonaları’nda bir üstünlüğü var ama biz de son Olimpiyat’ı, Rusya’ya sadece bir sayıyla mağlup olup beşinci bitirdik ve son iki Avrupa Şampiyonası’nı madalyayla tamamladık. Son maça kadar mücadele etmek istiyoruz. Oyuncularımızdan teknik kadromuza kadar herkes çok inançlı. Umarım sakatlık yaşamadan iyi bir kamp dönemi geçireceğiz ve önce Ankara’da, ardından İstanbul’da maçlarımızı oynayıp finale yükseleceğiz. Finalde rakibimiz ABD de olabilir, başkası da. Ama Milli Takımımız’ın Türkiye’de seyircimizin desteğini de alarak finale yükselmesi başlı başına büyük bir başarı olacak” dedi.

Kadın basketbolunun sadece milli takımlar bazında değil, kulüplerde de önemli başarılara imza attığını kaydeden Demirel, “Kadın basketbolunun başarısı sadece 2011 ve 2013’te kazandığı madalyalardan ibaret değil. Kulüpler düzeyinde de önemli başarılarımız var. Kulüpler çok önemli yatırımlar yapıyorlar ve kadın basketbolunun önde gelen ülkeleri İspanya, Fransa, Rusya, Çek Cumhuriyeti ekipleriyle başa baş mücadele ediyorlar. Kulüplerimize yaptıkları yatırım için tebrik ederim” açıklamasında bulundu.

Basketbolseverleri, 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Ay Yıldızlılarımızı desteklemeye ve turnuvayı takip etmeye davet eden FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Türk basketbolseverleri dünyanın dört bir yanından gelen en iyi kadın basketbolcuları izlemeye davet ediyorum. Hem Ay-Yıldızlı sporcuları, hem de rakip oyuncuları desteklemelerini ve Milli Takımımız’ın kazanacağı başarılarda önemli bir rol oynamalarını istiyorum. Medyanın da saygıyı fazlasıyla hak eden kadın basketboluna gerek ilgiyi göstereceğini umuyorum”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250