Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

07-04-2017 THY EUROLEAGUE

Daçka, tamam devam maçında...

THY Euroleague 30. ve son haftasında Darüşşafaka Doğuş evinde Kızılyıldız'ı konuk edecek.

Daçka, tamam devam maçında...

Volkswagen Arena'da oynanacak olan mücadele saat 20:00'da başlayacak ve beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak.

Yeşil-siyahlılar 30’uncu ve son hafta maçında sahasında ağırladığı Sırp takımını bir sayıyla yense bile adını Turkish Airlines Euroleague’in en iyi 8 takımı arasına yazdıracak.

Bu maç öncesi Darüşşafaka Doğuş 29 maçta 15 galibiyet ve 14 mağlubiyetle Euroleague’de dokuzuncu sırada yer alıyor. Kızılyıldız ise 16 galibiyet ve 13 mağlubiyetle sekizinci sırada. Ancak Daçka rakibini yenerse rakibiyle galibiyet sayılarını eşitleyecek ve ikili averajda kurduğu üstünlükle de sekizinciliğe yükselecek.

Bu sezonki fikstürün bir azizliğiyle Euroleague’in ilk haftasında Belgrad’da karşılaşıp 73-70 yendiği rakibi karşısında Daçka’nın en büyük kozu sahasındaki iyi oyun ve son haftalarda yakaladığı form düzeyi olacak. Daçka, Euroleague ve Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı son sekiz maçın yedisini kazanırken sadece CSKA Moskova’ya yenildi. Darüşşafaka Doğuş, sahası Volkswagen Arena’daki son dört Euroleague maçından da galip ayrıldı.

Bu önemli maç öncesi antrenmanlarını Volkswagen Arena’da sürdüren Daçka’da tüm oyuncular konsantre ve hırslı gözüktü. Takımın en önemli hücuma silahları Wanamaker, Clyburn, Wilbekin ve Moerman son derece formda. Buna karşılık sakatlar listesine kaptan Ender Arslan’ın yanına Oğuz Savaş eklendi. Ayak parmağını çatlatan Oğuz bu hafta tedavi gördü ve en az bir hafta daha takımla birlikte olamayacak. Keza 4 aylık aradan sonra takım antrenmanlarına dönen Slaughter bu maçta da kadroda olamayacak.

 

KIZILYILDIZ, ADRİYATİK LİGİ’NDE FİNALDE

Daçka’nın bu haftaki konuğu Kızılyıldız da İstanbul’a moralli geliyor. Euroleague’de aralık ve ocak aylarında yakaladığı formu sürdüremedi ve son dokuz maçta aldığı beş yenilgiyle playoff şansını son maça bıraktı. Geçen hafta sahasında Unics Kazan’ı 83-65 yenen Kızılyıldız Salı akşamı da Adriyatik Ligi yarı finali üçüncü maçında Buducnost’u 82-59’u yenip final vizesi aldı.

 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ SAHASINDA BAŞARILI

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague’in bu sezonki 30 maçlık formatında özellikle sahasındaki iyi performansıyla ayakta kaldı. Daçka sahasında geçen sezonun Final Four oynayan üç takımı Cska Moskova, Fenerbahçe ve Baskonia’yı yenmeyi başardı. Daçka’nın iç saha karnesi şöyle:

  • Daçka 14 iç saha maçında 10 galibiyet aldı. Daçka’nın iç saha yenilgileri Milano, Anadolu Efes, Olympiakos ve Zalgiris karşısında geldi.
  • Daçka sahasındaki son yenilgiyi 27 Ocak’ta Zalgiris karşısında aldı (66-69).
  • Daçka sahasında ortalama 77.4 sayı atarken kendi potasında da 73.5 sayı görüyor



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250