Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

05-01-2017 THY EUROLEAGUE

Daçka, Maccabi deplasmanında

THY Euroleague 16.haftasında Darüşşafaka Doğuş bu akşam deplasmanda Maccabi FOX Tel Aviv ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 22:05'te başlayacak ve Lig TV 3'ten canlı yayınlanacak.

Daçka, Maccabi deplasmanında

Deplasmanlardan dört galibiyet çıkaran Darüşşafaka Doğuş, bu kritik maçı kazanarak hem rakibiyle puan farkını iyice açmak hem de playoff yarışındaki avantajını korumak istiyor. Daçka, Tel Aviv deplasmanına 14 kişilik bir kadroyla gidiyor. Geçen hafta ilk Euroleague maçına çıkan Ante Zizic ve sağ el bileğinde hafif sakatlığı bulunan Will Clyburn da kadroda yer alıyor.

GEÇEN SEZON DAÇKA’NIN ÇIKIŞA GEÇTİĞİ MAÇ

Darüşşafaka Doğuş, geçen sezon Euroleague’in ilk turundaki en kilit maçı Tel Aviv’de oynamış ve Maccabi’yi 84-73 mağlup etmişti. Daçka’nın tarihindeki bu ilk Euroleague deplasman galibiyetini alırken Semih Erden de 16 sayı ve 5 ribauntla yıldızlaşmıştı.

İki hafta önce İstanbul’da oynanan Euroleague maçında ise Daçka ilk yarıdaki 19 sayılık farkı kapayarak 86-84 kazanmayı bilmişti.

BLATT: HER TAKIMI YENEBİLECEK BİR RAKİPLE OYNAYACAĞIZ

Darüşşafaka Doğuş başantrenörü David Blatt, Maccabi deplasmanının zorluğunu çok iyi bildiklerini söyledi: “Euroleague’in ikinci yarısına başlamak için Tel Aviv’e gidiyoruz. Tel Aviv oynaması zor bir deplasman. Buna karşılık orada basketbol için harika bir ortam var. Maccabi’de sezon başından bu yana çok sayıda değişiklik oldu. Ama hâlâ çok yetenekli bir kadroları. İyi günlerinde her takımı yenebilecek potansiyele sahipler. Bunun örneklerini de bu sezon gördük. Bize gelince; iyi basketbol oynuyoruz. Buna devam etmek ve doğru oyunu oynayarak sonuna kadar galibiyeti kovalamak istiyoruz. Çok çekişmeli bir olacağına eminim.”

 

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

  • Darüşşafaka Doğuş bu sezon EuroLeague’deki deplasmandaki 8 maçın 4’ünü kazandı: Kızılyıldız, Unics Kazan, Zalgiris ve Fenerbahçe.
  • Daçka, bu sezon iki kez üç maçlık galibiyet serisi yakaladı: Zalgiris-Brose-CSKA ve Real Madrid-Fenerbahçe-Maccabi. Bir yenisine başlamak için sırada Maccabi deplasmanı var.
  • Daçka, bu sezon yüzde 39.3’lük ortalamayla Euroleague’de en yüksek yüzdeli 3’lük kullanan beşinci takım.
  • Daçka bu sezon rakiplerini maç başına 13.9 top kaybına zorluyor ve bu kategoride de dördüncü sırada.
  • Amerikalı guard Brad Wanamaker da maç başına 3.9 asistle tüm Euroleague’de 14’üncü sırada.
  • Diğer Amerikalı guard Scottie Wilbekin ise 1.6 top çalmayla tüm Euroleague’de 4’üncü sırada. Wanamaker da 1.5 top çalmayla bu kategoride 5’inci sırada.
  • Euroleague’de en değerli oyuncu sıralamasında en iyi Daçkalılara gelince Wanamaker 21’inci (13.5); Clyburn 29’uncu (12.9) ve Wilbekin 30’uncu (12.8).
  • Darüşşafaka Doğuş bugüne kadar Avrupa kupalarında toplam 121 maça çıktı ve bunların 58’sini kazandı. Toplam 9284 sayı atan Daçka potasında da 9369 sayı gördü.

 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ’UN EUROLEAGUE’IN İLK YARISINDAKİ  LİDERLERİ

  • SAHA İÇİ LİDERİ BRAD WANAMAKER: Sezon başında Brose Baskets’ten transfer edilen Amerikalı guard saha içi liderliği görevini birçok maçta üstlendi. 15 maçın 14’üne ilk 5’te başlayan Wanamaker 13.7 sayı ortalamasıyla Daçka’nın sayı lideri. 3.9 asist ortalamasıyla da takımın pas lideri. EN İYİ MAÇI: 12. Haftada Real Madrid (30 dk, 27 sayı, 4/6 üçlük, 2 rib, 1 as, 2 tç)
  • YÜKSELEN YILDIZ WILL CLYBURN: Euroleague’deki ilk sezonunda sahada hiç sırıtmadığı gibi birçok maçta Daçka’yı sırtlayan oyuncu oldu. Amerikalı forvet 15 maçta 26 dakika süre alıp 13.5 sayı ve 5.2 ribaunt ortalaması tutturdu. Deplasmandaki Panathinaikos maçında 40 dakikanın tamamında sahada kaldı. EN İYİ MAÇI: 13. Haftada Fenerbahçe (D) (33 dk, 20 sayı, 7 rib, 2 as, 2 tç)
  • ŞUT MAKİNESİ SCOTTIE WILBEKIN: Geçen sezonun üzerinde ekleyerek devam ediyor. 6 maça ilk 5’te başlayan Wilbekin özellikle son maçlarda yüksek 3’lük yüzdesiyle dikkat çekti. Yüzde 44’le üçlük kullanan Amerikalı guard kulandığı 47 serbest atışın 41’ini çemberden geçirdi. EN İYİ MAÇI: 13. Haftada Fenerbahçe (D) (33 dk, 22 sayı, 5/8 üçlük, 1 rib, 1 ass, 2 tç)
  • ÇOK YÖNLÜ ADRIEN MOERMAN: Bir sezonluk aradan sonra Euroleague’e dönen Fransız forvet oyunun her yönüne yaptığı katkıyla dikkat çekti. Maç başına 5.2 ribauntla takım lideri olan Moerman’ın hızını kasımda geçirdiği diz sakatlığı kesti. Maç başına kullandığı top adedi 11’den 7’ye düştü. EN İYİ MAÇI: 5. Haftada Zalgiris (D) (35 dk, 16 sayı 5 rib, 4 as, 5 tç)



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250