Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

17-01-2018 EUROCUP

Daçka, Alba engelini de aştı

7DAYS EuroCup Top 16 turu E Grubu 3. haftasında Darüşşafaka konuk ettiği ALBA Berlin'i 82-70 mağlup etti.

Daçka, Alba engelini de aştı

Karşılaşmaya Darüşşafaka Scottie Wilbekin, Howard Sant-Roos, James Bell, Stanton Kidd ve Michael Eric ilk 5’i ile başlarken konuk ekip Peyton Siva, Akeem Vargas, MariusGrigonis, Dennis Clifford ve Luke Sikma ilk 5’i ile sahadaydı.

 

Mücadeleye savunmada çok sert başlayan Darüşşafaka çember altını Michael Eric ile iyi kullandı ve ilk 5 dakikaya 10-4 üstünlükle girdi. Bu dakikadan sonra yıldız isimleri Luke Sikma ile toparlanan ALBA Berlin çeyreği 17-22 önde bitirdi. Kısır başlayan 2.çeyrek başında Daçka Peyton Siva’dan üçlüklere engel olamadı ve David Blatt molasına 23-29’luk skor ile gidildi. Moladan EuroCup normal sezon MVP’si Wilbekin’den gelen iki üçlükle dönen yeşil-siyahlılar skorer oyuncusunun erken faul problemine girmesi ile birlikte ilk yarıyı 44-45 geride bitirdi. 

 

2.yarıya her iki takım da farklı beşler ile başlarken takım halinde kusursuza yakın bir savunma yapan Daçka öne geçip farkı açarak çeyreğin ilk 5 dakikasını 59-49’luk skor ile bitirdi. Rakibine bu çeyrek sadece 9 sayı şansı tanıyan temsilcimiz son periyoda 65-54 önde gitti. Son çeyreğe de etkili başlayan taraf Daçka oldu ve maçın bitimine 5 dakika kala çift haneli sayı farkını koruyarak 73-61 önde girdi. Farkın kapanmasına ikinci yarıda bir an bile izin vermeyen Darüşşafaka maçı 82-70 kazanarak 7DAYS EuroCup Top 16 turunda yenilmezliğini sürdürdü. 

 

Kritik galibiyet sonrası baş antrenör David Blatt "ALBA Berlin ilk yarıda gayet iyi oynadı. Aksine biz ise çok iyi bir performans sergileyemedik. İkinci yarıda toparlanabildik. Altı tane oyuncumuz çift hanelere ulaştı. Birisinin ise sadece iki sayısı kalmıştı. Yine EuroCup’ın en önemli skor potansiyellerine sahip bir takımı 72 sayıda tutabildik. Önümüzdeki hafta ALBA Berlin ile tekrar karşılaşacağız. Onlar gerçekten iyi bir takım ve haftaya kesinlikle hazır olmalıyız” dedi.


HABER VİDEOSU





Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EUROCUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250