Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bornova Becker Spor son saniyede Bilyoner.com KBL'de

Bornova Becker Spor, TKBL Play Off Final Grubu son maçında OGM Orman Gençlik’i son saniye basketiyle 51 – 50 mağlup ederek Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükseldi.

Bornova Becker Spor son saniyede Bilyoner.com KBL'de

Maça ilk periyot ağırlığını koyan Bornova Becker Spor, maçın ilk 7 dakikasında 15 – 0 önde iken 1.periyodu 17 – 05 önde kapattı.  İlk devreyi 26 – 23 önde tamamlayan Bornova Becker Spor, üçüncü periyot 37 – 35 geri düştü. Maçın sonunda İlsu Darıcıoğlu’nun üst üste bulduğu 2 isabetli 3’lükten sonra, Gülşah Akkaya’nın aldığı faulden bulduğu tek isabetli atışla 51 – 50 öne geçen Bornova Becker Spor maçın galibi oldu.  İlsu Darıcıoğlu ile Chanita Marie Jordan’ın 13 sayı bulduğu maçta, Nazlı Güler ve Gülşah Akkaya 10’ar sayı, Bahar Yapar ise 5 sayı ile maçı tamamladı.

 

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Murat Alkaş; “Kulübün hedefi Süper Lig’e çıkmaktı. Şampiyonluk hedefi ile yola çıkılmıştı. Ben sadece 2 maçta bu takıma eşlik edebildim. Çok zor 2 maç oynadık. Evimizde oynadığımız Çankaya maçı da çok zordu. Bugün burada oynadığımız Orman Gençlik maçı da çok zordu. Esra’nın sakatlığı, Duygu’nun olmaması, rotasyonun çok dar olması, bizim açımızdan dezavantajdı. Oyuncularım gerçekten çok istediler. Maçın başında 15 sayı önde iken 4.periyot 10 sayı kadar geriye düştük. Oradan tekrar gelip maça ortak olmak ve 1 sayıyla da olsa kazanmak çok önemliydi. Sonuç olarak bitmiş bir sezon ve maçın üzerine bir teknik açıdan konuşmanın artık çok fazla anlamı yok. Süper Lig’e çıktık. Çok mutluyuz. Bornova Becker Spor bunu çok hak ediyordu. Süper Lig’e çok yakışacağını, çok iyi işler yapacağını düşündüğüm bir kulüp. Bu başarıda başta Kulüp Başkanı Volkan Kebir olmak üzere herkesin çok büyük emeği var. Öncelikle kendisini kutluyorum. Ardından tüm oyuncuları, tüm teknik ekibi ve tabiki bu takımın buraya gelmesini sağlayan, takımı Play Off grubuna taşıyan coach Olcay Orak’ı da tebrik ederim. Bunun yanı sıra Orman Spor’u da çok tebrik diyorum. 2 takıma da Süper Lig’de başarılar diliyorum.” diye konuştu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250