Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

24-10-2022 GENEL

Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri Diyarbakır’da düzenlendi

2022 yılı Eğitim Kurulu Faaliyet Programında yer alan Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, 21-22 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır Köşkler Spor Salonu’nda düzenlendi.

Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri Diyarbakır’da düzenlendi

21 Ekim Cuma günü başlayan seminerin açılış konuşmasını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan gerçekleştirdi. 86 E ve D kademe antrenörün katılım sağladığı seminerin ilk günü Tofaş Altyapı Teknik Koordinatörü ve Bireysel Gelişim Antrenörü Samir Seleskovic’in “Hücumda bireysel oyuncu geliştirme çalışmaları” ve “Savunmada bireysel oyuncu geliştirme çalışmaları” sunumları ve ardından TBF Öğreticiler Alt Kurul Üyesi Menderes Gümüşdal’ın ise “Eğitsel oyunlarla öğretme” sunumu ile sonlandı.

E ve D kademe antrenörlere yönelik seminerin son günü ise ardından TBF Öğreticiler Alt Kurul Üyesi Menderes Gümüşdal’ın “U16 ve alt yaş kategorileri için savunma geliştirici çalışmalar” eğitiminin ardından Atletik Performans Antrenörü Barış Yeleğen’in “U14 ve alt yaş kategorilerinde topla koordinasyon ve kuvvet çalışmaları” eğitimi ile sonlandı.

22 Ekim Cumartesi günü başlayan seminerin açılış konuşmasını TBF Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan gerçekleştirdi. 129 C, B ve A kademe antrenörün katılım sağladığı seminerin ilk günü Atletik Performans Antrenörü Barış Yeleğen’in “U16 ve U18 yaş kategorilerinde koordinasyon ve kuvvet çalışmaları” sunumu, TBF Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan’ın “Şut geliştirme çalışmaları” ve “Hücumda saha paylaşımı” sunumları ve TBF Eğitim Kurulu Üyesi Hakan Yavuz’un “Geri koşu ve hızlı hücumu savunma çalışmaları” ve “Hızlı hücumu geliştirme çalışmaları” sunumları ile sonlandı.

Toplamda 215 antrenörün katılımı ve Diyarbakır Basketbol SK ile Diyarbakır Yurdum GSK altyapı takımlarının destekleriyle düzenlenen seminer 22 Ekim Cumartesi günü sona erdi.

tbf




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250