Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası'nda final günü

Kayseri’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası'nda final günü

Kadir Has Spor Salonu’nda oynanacak final karşılaşması saat 16:00’da başlayacak ve TRT Spor’dan da naklen yayınlanacak.

Abdullah Gül Üniversitesi, Beşiktaş, BGD, Edirne Belediyesi Edirnespor, Fenerbahçe, Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin en iyi olma mücadelesi verdiği Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen Fenerbahçe, Abdullah Gül Üniversitesi, Galatasaray ve Basketbolu Geliştirenler Derneği takımları arasında oynanan yarı final mücadeleleri sonunda Fenerbahçe ve Galatasaray finalde yer almaya hak kazandı.

Sarı Lacivertliler çeyrek finalde Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni 85-80’lik skorla mağlup ederken, yarı finalde de Abdullah Gül Üniversitesi’ni 83-64 ile geçme başarısı gösterdi.

Galatasaray ise Beşiktaş’ı 71-51’lik skorla geçtiği çeyrek final mücadelesinin ardından yarı finalde karşılaştığı B.G.D.’yi 69-56 ile mağlup ederek finale yükseldi.

Galatasaray 11, Fenerbahçe 10 Kez Kazandı

İlk olarak 1992-1993 sezonunda düzenlenen organizasyonda Galatasaray, kupayı ilk 6 sezon kimseye kaptırmadı. Toplamda 11 kupa ile birinci sırada yer alan Galatasaray'ı, 10 kupa ile Fenerbahçe, iki kupa ile de Adana BOTAŞ takip ediyor.

En fazla final oynayan takım 15 kez ile Fenerbahçe ve Galatasaray olurken; Fenerbahçe ve Galatasaray 6 yıl üst üste şampiyon olarak rekor kırdılar. İki İstanbul temsilcisi, Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası’nda finale adlarını yazdırarak bu kupada 10. kez birbirlerine rakip oldular.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Kadınlar Türkiye Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250