Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

BELEŞ: İLK HEDEF PLAY-OFF

Bu sezon TB2L'de mücadele edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde antrenör İsmail Beleş, ilk hedeflerini play-off olarak koyduklarını söyledi.

BELEŞ: İLK HEDEF PLAY-OFF

Beleş, "Ben bir yıldır Mersindeyim. Aşut'u ikinci ligden çıkardık ondan sonra onlarla helalleştik ayrıldık. Mersin'den ayrılmak istemiyordum çünkü burayı çok seviyorum. İnşallah Mersin Büyükşehir Belediyespor'u birinci lige bu sene çıkarır mıyım bilmiyorum ama elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü buranın layığı birinci ligdir. Mersin Büyükşehir kentin pilot basketbol takımıdır. Bayanlarda birinci ligdeyiz, inşallah erkeklerde de birinci ligde olmaya özen göstereceğiz. Ancak geçmiş yıllardan kalan bazı şeyler var. Yani ekonomik olarak biraz zorlanacağız gibi görülüyor. Ancak çok savaşan, sahada çok mücadele eden, rakipten daha çok koşan gençler ve birkaç tane ağabeyi bir araya getirip savaşan bir takım yaptığımız zaman, Play-off'u yakalayacağımıza inanıyorum. Şu anda yönetim ve ben ilk hedefimizi Play-off olarak koyduk. İnşallah Play-off'u yakaladığımız takdirde ondan sonra yukarıya adım atmaya çalışacağız. Ama ilk hedefimiz Play-off" diye konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgile de açıklama yapa Beleş, "Ben yabancı transferleri çözmeye çalıştım. Türkiye'de yıllarca birinci ve ikinci ligde oynayan geçen yılda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde oynayan Henry Dobie ile anlaştık. Onun kontratını yolladık. Henry Dobie 35 yaşında ancak geçen sene 34 maçta 650 sayı attı. Henry Dobie çok iyi organizatördür. Bizim gençlerimiz olduğu içinde bu gençlere hakikaten liderlik ve ağabeylik yapacak bir Amerikalıdır. Birde Amerikalı oyuncularda problemler çıkıyor ama bu çok temiz ve örnek bir insandır. İyi de bir aile babasıdır. Darius Morrow ile ilgileniyorduk ancak menajeriyle ilgili bir problem çıktı. Onun için ona bir soru işareti koyduk. Darius Morrow'u biraz bekletiyoruz. Olmasa başka oyuncu olacak. Türk oyuncu olarak da zaten takımımızda Mersinimizin çocuğu Tibet İlhan var. Tibet'e ben çok inanıyorum. Hakikaten iyi de oynayacağını düşünüyorum. Birinci ligde çok az süre aldı ama ben Tibet'İn bu sene patlama yapacağına inanıyorum. Daha sonra geçen sene İzmir'den getirdiğimiz Çağıl Topbaş ve Barbaros Bozkurt ile anlaştık. Birde Onat Akış ile anlaştık. Şimdilik bu durumdayız. Şu anda acele etmiyoruz ama 4-5 tane daha oyuncu alıp transferi kapayacağız. Ağustos'un 6'sında antrenmanlara başlayacağız. 8 hafta lig öncesi bize yeter. İkinci ligde birinci maçla 34. maçın değeri aynı. Onun için biz 8 haftada takımımızı hazırlayıp inşallah Mersinlilere, Mersin'e güzel bir basketbol oynayan takım yaratacağız" şeklinde konuştu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250