Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

BCL’de Haftanın Karması’na seçilen ilk Türk: Şehmus

BCL’de mücadele eden Teksüt Bandırma’da sezonun en zor deplasmanlarından birinde, Yunanistan’ın AEK takımına karşı 23 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ve 33 verimlilik puanı ile oynayarak kariyer rekorunu kıran Şehmus Hazer, BCL’nin internet sitesine açıklamalarda bulundu.

BCL’de Haftanın Karması’na seçilen ilk Türk: Şehmus

AEK maçındaki istatistiklerinin farkına maç bittikten sonra vardığını belirten genç oyuncu, performansıyla BCL’de haftanın takımına seçilen en genç ve ilk Türk oyuncu olmayı başardı.

“AEK Maçındaki İstatistiklerimi Maçtan Sonra Fark Ettim”
Teksüt Bandırma’nın genç yıldızı Şehmus Hazer, “Yaklaşık 3 sezondur A takım formasıyla parkeye çıkıyorum. Her zaman daha fazlasını sahaya koymak için mücadele ediyorum. Sadece tek bir maç özelinde değil, her maç aynı disiplin ve kararlılıkla performans sergilemeye çalışıyorum. Artık bu seviyelerde oynamaya alıştım diyebilirim. Takımla yaptığımız antrenmanlar dışında, bireysel olarak da çalışıyorum ve kendimi geliştiriyorum. Bunların yanı sıra, sabırlı olmak da büyük bir önem taşıyor.  Formayı hak ettikten sonra kendinizi geliştirmeye devam etmek zorundasınız. Ben de her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyor ve daha iyi olmak istiyorum. Maç içerisinde tamamen oyuna konsantre oluyorum. AEK maçındaki istatistiklerimi ben de maçtan sonra fark ettim. Parkeye çıktığımda sadece takımıma yardım etmek için elimden geleni yapmaya çalışıyor ve o ana konsantre oluyorum” açıklamasını yaptı.

BCL’de Haftanın Takımına Seçilen En Genç ve İlk Türk Oyuncu Şehmus Hazer
AEK karşısında sergilediği başarılı performansla, BCL’de haftanın takımına seçilen en genç ve ilk Türk oyuncu olmayı başaran Hazer, “Bu benim için de gerçekten mutluluk ve gurur verici oldu ama daha yolun çok başındayım. Kendimi geliştirmem gerekiyor. Dünyada çok büyük oyuncular var. Benim de hedefim her zaman çalışıp, üzerine koyarak daha da iyi olmak. Performans anlamında şu an tatmin olmuş değilim. Bu yaşlarda performans olarak iniş ve çıkışlarımız oluyor. Daha iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız, kalıcı bir performans ile iyi istatistiklere sahip olmanız gerekiyor. Ben de bunun farkındayım ve çalışmalarıma devam ediyorum. Bu sezon da henüz istediğim seviyede değilim. Önümüzde daha zaman var. Tam performansımı sezon sonunda değerlendirmek daha sağlıklı olur. Şu an daha liglerin ortasındayız, umuyorum ki çok daha üst seviyeye çıkacağım” dedi.

“Avrupa’da Mücadele Etmek Genç Oyuncular İçin Çok Önemli”
Teksüt Bandırma’da kendisinin yanı sıra; Alperen Şengün ve Furkan Haltalı gibi birçok yetenekli genç oyuncunun oynamasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Hazer, “Avrupa’da mücadele etmek, biz genç oyuncular için kesinlikle çok önemli. Türkiye Basketbol Ligi Avrupa’daki en zorlu liglerden biri ancak Avrupa’daki oyun sistemleri bizden farklı olabiliyor ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde oynarken bunları görme fırsatı yakalıyoruz. Aynı zamanda Avrupa’da oynarken maç temponuz da artmak zorunda. Hem ligde, hem Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde oynamak gerçekten zorlayıcı, ancak haftada iki maç oynadığınız zaman maç alışkanlığınız da artmaya başlıyor ve bu bize çok şey katıyor. Kulübümüz Teksüt Bandırma bizim gibi birçok genç oyuncuyu barındırıyor ve kulübün misyonu genç oyuncuları geliştirerek, uzun vadede A takıma hazırlamak. Bizler de bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Son Maça Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda 11 puanla 6’ncı sırada bulunan TEKSÜT Bandırma’nın, Alman Rasta Vechta ile başlayacak üç önemli maçı daha bulunurken, Hazer sezon başındaki hedeflerinin devam ettiğini belirterek, “Sezon başında hedefimiz play-off oynamaktı. Hiçbir zaman eleniriz veya devam edemeyiz gözüyle bakmadık. Son topa kadar savaşarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlk günde olduğu gibi, bugün de düşüncemiz ve duygularımız aynı. Son maça kadar elimizden gelen en iyi şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250