Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

10-08-2018 GENEL

Battal Durusel son yolculuğuna uğurlandı

Ay-yıldızlı formayı 67 kez giyen eski milli basketbolcu ve Beşiktaş’ın efsanevi kaptanlarından Battal Durusel, son yolculuğuna uğurlandı.

Battal Durusel son yolculuğuna uğurlandı

8 Ağustos Çarşamba günü hayatını kaybeden Battal Durusel için Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından Vodafone Park’ta bir anma töreni düzenlendi. 73 yaşında aramızdan ayrılan Durusel’in naaşı, Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Battal Durusel’in Türk bayrağına sarılı olarak getirilen tabutunun üzerine, Beşiktaş’ta giydiği 11 numaralı forma konuldu.

Battal Durusel’in cenaze namazında, basketbol ve spor camiasının önde gelen isimlerinin yanı sıra; Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Durusel ailesi ve çok sayıda kişi hazır bulundu.

Türkoğlu: “Durusel’i hiçbirimiz unutmayacağız”
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Battal Durusel’e son görevlerini yerine getirmek için geldiklerini söyleyerek şunları kaydetti:

“Battal Durusel kalbi her zaman basketbol için çarpan çok değerli bir ağabeyimizdi. Hayatı boyunca gerek sporculuğuyla, gerek basketbola duyduğu tutkuyla, gerekse kişiliğiyle hepimize örnek olan ve Türk Milli Takımı'na yürekten destek vermeyi sürdüren Battal Durusel’i ve başardıklarını hiçbirimiz unutmayacağız. Battal Durusel’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm basketbol camiamıza başsağlığı diliyorum. Yakın zamanda Doğan Hakyemez'i de kaybettik. Ona da rahmet diliyorum. Böyle değerli insanları kaybetmek bizi üzüyor. Umarım mekanları cennet olur."

TBF CEO'su Ömer Onan ise "Battal Ağabey basketbol camiasına, Beşiktaş'a ve milli takıma çok hizmet etmiş bir isim. Duruşu, karakteri, kişiliği örnek alınan bir insandı. Bu yaz Doğan Ağabey'i de kaybettik, ikisi de bizi çok üzdü. Basketbol camiamızın başı sağ olsun." şeklinde görüş belirtti.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250