Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-03-2020 FİBA EUROPE CUP

Bahçeşehir Koleji yarı finalde

FIBA Europe Cup çeyrek final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji deplasmanda Ventspils'i 112 – 90’lık skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Bahçeşehir Koleji yarı finalde

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Trae Golden, Jamal Jones, Mangok Mathiang, Dwight Hardy ve Cameron Clark; ev sahibi ekip BK Ventspils ise Timothy Shorts, Ryan Luther, Janis Kaufmanis, Maris Gulbis ve Ronald Zakis beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji, Jamal Jones’un hücumdaki sürükleyiciliğiyle birlikte maça 10 – 5’lik bir seriyle başlayınca BK Ventspils, ilk çeyreğin sonuna 6 dakika 30 saniye kala molaya başvurdu. Çeyreğin son bölümünde hem hücum hem de savunma kanadında oyunu tamamen kontrol eden Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 34 – 11 önde geçti.

İkinci çeyreğe de aynı şekilde başlayan Bahçeşehir Koleji, ilk beş dakikalık bölümü 53 – 21 önde geçti.  Bahçeşehir Koleji, devrenin son bölümünde rakibine kolay sayı bulma imkanı tanısa da farkın erimesine izin vermedi ve soyunma odasına 64 – 35’lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıya iki ekip de skor üretmekte güçlük çekerek başlarken, ilk beş dakikalık bölüm 76 – 45’lik Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ikinci yarısında Ventspils, dış atışlarla etkili olsa da farkı ancak 27’ye indirebildi ve maçın son dörtte birlik bölümüne Bahçeşehir Koleji’nin 87 – 60’lık liderliğiyle girildi.

Takımlar, son çeyreğin başında birbirlerine 7’şer sayı atarken, maçın sonuna 6 dakika 38 saniye kala BK Ventspils molası geldi. Molanın ardından maçın son bölümünde de oyundaki kontrolünü sürdüren ve farkın güvenli bölgede kalmasını sağlayan Bahçeşehir Koleji, rakibini 112 – 90’lık skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı ve Danimarka temsilcisi Bakken Bears’ın rakibi oldu.

Bahçeşehir Koleji adına müsabakanın en skorer isimleri 41 sayıyla Trae Golden (11 asist, ribaunt), 20 sayıyla Jamal Jones (7 ribaunt, 3 asist) ve 14 sayıyla Dwight Hardy (4 asist, 3 ribaunt) oldu.

Bahçeşehir Koleji’nin FIBA Europe Cup yarı final serisindeki rakibi, çeyrek finalde Tsmoki – Minsk’i eleyen Danimarka temsilcisi Bakken Bears olacak. Bahçeşehir Koleji ile Bakken Bears arasındaki yarı final maçları 25 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde oynanacak.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FİBA EUROPE CUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250