Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

20-11-2019 FİBA EUROPE CUP

Bahçeşehir Koleji grup birincisi

FIBA Europe Cup 5.haftasında Bahçeşehir Koleji deplasmanda CSM CSU Oradea 88-77 mağlup ederek grubunda birinciliğe yükseldi.

Bahçeşehir Koleji grup birincisi

Ev sahibi takım CSM CSU Oradea maça Kristopher Richard, Aeron Broussard, Tudor Fometescu, Arturas Valeika, Dragan Zekovic beşlisi, Bahçeşehir Koleji ile Trae Golden, Mangok Mathiang, Altan Erol, Cameron Clark ve London Perrantes beşlisi ile başladı. Maça sert savunma ile başlayan Bahçeşehir Koleji skorda da tamamı Trea Golden’ın elinden bulduğu 8 sayı ile 8-8 eşitliği yakaladı. Bahçeşehir Koleji kısalarının içeriye penetreleri ile bulduğu sayılar ile ilk periyodun bitimine 4 dakika kala 15-18 öne geçti. Maçta Bahçeşehir Kolejinin skorda 19-26 öne geçmesiyle ilk mola CSMCSU Oradea’dan geldi. İlk periyot sonucu 25-32 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile tamamlandı. İkici periyotta yakaladığı hızlı hücumlar ile Bahçeşehir Koleji yakaladığı 0-6 seri ile maçın skorunu 25-38 getirdi. Bahçeşehir Koleji üst üste yaşadığı top kayıpları ile farkın 6 sayıya kadar inmesine izin verirken skor 34-40 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile devam etti. İlk yarının bitimine 3 dakika 23 saniye kala Bahçeşehir Koleji Trea Golden’ın serbet atıştan bulduğu sayılar ile skoru 36-47’ye getirerek farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Maçın son hücumunu kullanan CSM CSU Oradea Bahçeşehir Kolejinin savunması ile skor elde edemedi. Böylelikle ilk yarı Bahçeşehir Kolejinin  42 - 56’lık üstünlüğü ile sonlandı. CSM CSU Oradea adına maçın ilk yarıda ki en skorer ismi 11 sayı ile Dragan Zekovic olurken Bahçeşehir Koleji adına Trea Golden 20 sayı ile skora katkı sağladı.

 

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Bahçeşehir Koleji CSM CSU Oradea’nın durdurmayı başaramadığı Trea Golden’ın 3 sayılık basketi ile skor talebesindeki artışına kaldığı yerden devam etti. Üçüncü çeyreğin ilk 3 dakikası geride kalırken Bahçeşehir Koleji hücum süresi bitimine 1 saniye kala Can Altıntığ’ın bulduğu 3 sayı ile farkı 20 sayıya çıkararak maçta üstünlüğünü sağlamlaştırdı (42-62). Bahçeşehir Kolejinin peş peşe top kayıplarını iyi değerlendiren CSM CSU Oradea yakaladığı hızlı sayılar ile üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika kala farkı 10 sayıya kadar düşürmeyi başardı (52-62). Bahçeşehir Koleji bu seriyi Mathian Mangok’un bulduğu üst üste smaçlar ile sonlandırdı ve skorun daha fazla erimesine izin vermedi (52-68). Üçüncü çeyreğin sonuna 2 dakika kala Bahçeşehir Kolejinin faul hakkının dolmasından dolayı serbest atış çizgisine gelen CSM CSU Oradea (2de 1) serbest atış kullandı. 3 çeyrek Bahçeşehir Kolejinin 58-69 üstünlüğü ile sonlandı. Dördüncü çeyrekte de savunma sertliğini üst seviyelere çıkaran Bahçeşehir Koleji farkın erimesine izin vermediği gibi farkı açarak maçın son bölümüne rahat başladı (66-80). CSM CSU Oradea maçın bitimine 4 dakika 45 saniye kala Catalin Baciu ile farkı 10 sayıya düşürdü. Bahçeşehir Koleji, farkın erimemesi adına maçın bitimine 3 dakika kala mola aldı ve moladan Trea Golden’ın 2 sayılık basketi ile döndü (77-86). Maçın geri kalan süresinde Bahçeşehir Koleji adına tek sayı Trea Golden’dan gelince maç 77-88 Bahçeşehir Kolejinin üstünlüğü ile sonlandı. Bu skor sonrasında Bahçeşehir Koleji grubundan 1. lik ile çıkarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FİBA EUROPE CUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250