Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Babaoğlu: Yabancı oyuncu ağırlıklı oynayan bir takım değiliz

Mete Babaoğlu, tbf.org.tr için Türkiye Basketbol Ligi’nde sürdürdükleri yarı final mücadelesini değerlendirdi.

Babaoğlu: Yabancı oyuncu ağırlıklı oynayan bir takım değiliz

-Seride ilk maçı İstanbul’da kazandıktan sonra da ‘Üçüncü galibiyetimizi alana dek hiçbir şey belli olmaz’ demiştiniz. İkinci galibiyetinizin ardından bu seri ve sizin serideki durumunuz hakkında nasıl yorumlarınız olur?
Mete Babaoğlu: Öncelikle kazandığımız için mutluyum tabii ki. Galibiyete tempolu oynayarak ulaştık. Acıbadem’in çok kaliteli bir kadrosu var ve bunu herkes biliyor zaten. Maç sürerken biz 80-65’lik skorla öne geçtiğimizde maçın biteceğini düşünenler yanıldı; Acıbadem tekrar maça ortak oldu… Son maç oynanmadan ve 3. galibiyetini alan takımı belli edecek düdük çalmadan bu turun galibi belli olmaz.

-Maç devam ederken sizin ekibinizin de Acıbadem Üniversitesi’nin de basit hatalar yaparak sıkıntıya girdiği dakikalar oldu. Gerek siz gerek rakibiniz için bu sıkıntılar panik yaşanan anlarda mı oldu?
Mete Babaoğlu: Tabii, mutlaka öyle. Neticede bu oynadığımız seri Süper Lig’e yükselmek için final artık... Oynadıklarımız, ligimizde yarı final ama üst lige çıkmak adına final maçları. Bu sebeple oyuncuların sahada panikledikleri dakikalar olması çok doğaldır. Buna karşılık Best Balıkesir olarak biz dün 9 oyuncumuzu da rotasyona sokarak geniş bir kadro ile oynamaya çalıştık. Gerekli oyuncuları gerekli zamanlarda dinlendirdiğime inanıyorum. Tabii bu tip değişikliklerde ufak tefek sendelemeler oluyor. Sonuçta biz 9 kişinin rotasyonda olduğu o tempoyu yakaladık ve maçı gayet güzel tamamladık. Yine de konuşmak için çok erken, yarın oynayacağımız dördüncü maçı da bitirip durumu öyle değerlendirmemiz gerekiyor.

“Biz Yabancı Oyuncu Ağırlıklı Oynayan Bir Takım Değiliz”
-Sahadaki yabancı oyunculara oyunun hücum kısmında ciddi sorumluluk düşerken siz onlardan savunmada da güzel katkı alıyorsunuz…
Mete Babaoğlu: Çok araştırdım ekibimize dâhil edeceğimiz yabancıları. Eugene Kelley, geçen sene Pertevniyal’de forma giymişti. Pertevniyal Kulübü’ndeki dostlarımıza kendisi ile ilgili merak ettiklerimizi sorup oyunculuğunun yanı sıra kişiliğinin, karakterinin çok iyi olduğunu da öğrendik. Michael Davis’i ise geçen seneden tanıyordum, Adana’da oynamıştı. Onunla ilgili de Adanaspor bana çok olumlu referans verdi. Yabancılarımız sorunsuz, onlardan almamız gereken katkıları alıyoruz. Yine de şunun altını çiziyorum ki biz yabancı oyuncu ağırlıklı oynayan bir takım değiliz. Bu sene zaman zaman on iki tane oyuncunun katkı verdiği bir basketbol oynadık.

“Normal Sezonu da Çok İyi Basketbol Oynayarak Geçirdik”
-Acıbadem Üniversitesi’nin kadrosunun kalitesinden ve aranızda geçen maçların zorluğundan bahsediyoruz ancak şu etapta seride öne geçmeniz adına ekibinizin sırrının ne olduğunu da sormam gerekiyor…
Mete Babaoğlu: Takım kimyasının çok iyi olduğunu ifade edebilirim. Ben de tabii tecrübeli bir antrenörüm. Antrenörlüğümün 24 yılı Süper Lig’de geçti. Seneyi son derece tempolu çalışarak geçirdik. Bizim maçlarımızı takip edenler biliyor, normal sezonu da çok iyi bir form grafiği ile çok iyi basketbol oynayarak bu noktaya getirdik. Bu seride şu ana dek elde ettiğimiz iki galibiyetin sırrı tamamen takım kimyası, takımdaki arkadaşlık ve yarattığımız güzel enerji ile alakalı bence. Sonra şu da unutulmamalı; burası bir Anadolu takımı. Maçtaki atmosferi sen de gördün; salona gelip içeride yer olmadığı için giremeyen taraftarlarımız dışarıda kaldılar… Artık basketbolun bu şekilde Anadolu’daki illere yayılması son derece memnun edici. İnsanlar buralarda başarıya aç ve biz de onlarla beraber bu yolda yürümekten dolayı mutluyuz…

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250