Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ayşe Cora'nın hedefi Tokyo Olimpiyatları

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Ayşe Cora, eğitim göreceği İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Dr. Mustafa Aydın'ın konuğu oldu.

Ayşe Cora'nın hedefi Tokyo Olimpiyatları

Brezilya’nın Rio de Jenerio şehrinde 5-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın kısa forveti Ayşe Cora, Türkiye'ye gelir gelmez eğitim göreceği İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın misafiri oldu. Eğitimine Moda Tasarımı Bölümü’nde devam etmek isteyen Ayşe Cora'ya Dr. Mustafa Aydın tarafından başarılarından dolayı bir de plaket takdim edildi.

Plaket töreninin ardından İHA kameralarına konuşan milli sporcu Ayşe Cora, olimpiyatlardaki başarılı performanslarından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Olimpiyatlar dünyanın en büyük spor organizasyonlarıdır. Orada bulunmak bile bizim için bir onurdu. Madalya alacağımıza çok inanmıştık. Zaten Rio'ya da bunun hedefiyle gitmiştik. 'Olimpiyatlara gittik, hedefimiz bitti' şeklinde bir düşünceye asla kapılmadık. Madalyanın ucundan döndük. Turnuva genelinde çok iyi mücadele ettik ve istediğimiz performansı da ortaya koyabildik. Ama hayatın içinde olduğu gibi basketbolun içinde de bazı iyi ve kötü anlar vardır. Bizim için de İspanya karşısında son saniyede yediğimiz basket kötü bir andı. Her şey saniyelik. Zaten basketbolu güzel yapan da bu. Biz de kazanabilirdik son saniyede ama önümüzde 4 sene sonra Tokyo Olimpiyatları’na katılma şansımız da var. Bu bize bir tecrübe oldu. Biz de bundan ders almasını bildik. Eğer Tokyo'ya gidebilirsek de bu tecrübelerimizi en iyi şekilde uygulayacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Bu benim kariyerimdeki ilk olimpiyatlara katılışımdı. O yüzden büyülendiğimi söyleyebilirim" diye konuşan Cora, "Dünyada kendi alanlarında başarılı olmuş bütün sporcular oradaydı. Biz de tekrardan çalışıp olimpiyatlara gitmek için elimizden geleni yapacağız. Edindiğim bütün tecrübeleri oynadığım her yerde aktarmak istiyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi de bunlardan biri. Basketbol oynadığım sürede öğrendiğim bütün her şeyin en iyisini yapmak için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

“İAÜ OLARAK SPORCULARIMZA BU İMKANLARI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı İsmail Çakıt da üniversite olarak spora yaptıkları yatırımları anlatırken, "Sportif açıdan yatırım yapan bir üniversiteyiz. Milli takım ve hazırlık düzeyinde yaklaşık 164 tane sporcumuzun sporda eğitim bursu kullanmalarına olanak sağlıyoruz. 14 branşta ve yaklaşık 20 kategoride maçlara çıkıyor, her yıl başarılı sonuçlar alıyoruz. Bu sene 20 altın madalyanın yanında ikincilikler ve üçüncülükler elde ettik. Bu yüzden üniversite olarak eğitim ve sporun iç içe olduğu yatırımlarımız devam edecek. Türkiye'de milli takım düzeyinde eğitim almak isteyen sporculara ve bu eğitimle birlikte spor hayatını devam ettirmek isteyen öğrencilere spor bursu vererek, bu imkânları sağlamaya devam edeceğiz. Üniversite olarak bunun her zaman arkasında ve takipçisi olacağız" diye konuştu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250