Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ataman: Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz

Ataman, Bormio’da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Hem fizik kondisyon olarak iyi bir yükleme yaptık hem de her akşam yaptığımız takım antrenmanlarıyla hücum ve savunma stratejimizi yerleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Ataman: Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz

Şampiyonaya 30 gün kadar bir zamanın kaldığına dikkati çeken Ataman, "Önemli bazı temel prensiplerimizi yerleştirmeyi başardık. Tüm oyuncularımız çok iyi niyetli çalışıyor. Bundan çok memnunum. İyi bir takım havamız var. Bormio’da zaten çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. Geldiğimizden beri hava sıcaklığı 12 ila 15 derece arasında. Tam bir çalışma ortamı var. Takımımız da gayet iyi. Artık kampın sonuna yaklaştık. Perşembe son bir antrenman yapıp, ondan sonra Belçika’ya geçeceğiz ve orada ilk hazırlık maçımızı yapacağız" diye konuştu.

Önlerinde bol seyahatli yoğun bir hazırlık programı olduğu anımsatan Ataman, şunları kaydetti:
"Programımız yoğun, sonuçta bir yükleme yapacağız. Bu hazırlık kampında maç yapmaya hazır hale geldik. Ondan sonra da üstüste yaklaşık 25 gün içinde 9 hazırlık maçı yapacağız. Bu maçlar bizim için çok önemli. Takım stratejisini nasıl uyguladığımızı daha sert takımlara karşı göme şansı bulacağız. Tabii ki 12 kişilik Dünya Kupası kadrosunu tespit edeceğiz. Şu anda 20 kişi var. Hepsi birbirinden değerli oyuncular. Sonuçta bir takım kimyası yaratıp, oraya 12 oyuncuyla gideceğiz. Yükleme açısından hazırlık maçlarının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hatta sonuna doğru tempoyu düşüreceğiz. Daha düşük tempoyla sadece iki hazırlık maçı yapacağız. İspanya'ya hareket etmeden önce İstanbul’da Yunanistan ile oynayacağız. İspanya’da da şampiyonadan önce Porto Riko ile karşılaşacağız." 

Milli Takım’ın kaptanı Kerem Tunçeri de yeni antrenörleri Ergin Ataman ile birlikte kampın gayet yolunda gittiğini, takım arkadaşlarının çok iyi idman yaptığını ifade ederek, genç bir kadro olduklarını ve yeni antrenörlerinin sistemine alışmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Şampiyonadaki hedefleri sorulan tecrübeli oyuncu, "Yeni bir takım olduğumuz için, kolay değil. Zorlu bir gruptayız. Bence ilk hedef gruptan çıkmak olmalı. Ondan sonra yavaş yavaş düşünmek gerekiyor. Maç maç düşünüp, ona göre hareket etmek lazım. İyi çalışıyoruz, elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

Milli takım oyuncularından Barış Hersek de, Bormio kampının kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek, "Burada çok ağır antrenmanlar yaptık. Atletizm, halter çalışması, takım sistemimizi oturtmak için yaptığımız çalışmalar verimliydi. Yarın da buradaki kampı noktalayıp, Belçika’ya geçeceğiz. Orada ilk hazırlık maçımızı oynayacağız. İlerleyen dönemlerde takım olgumuzu oturtarak çok iyi basketbol oynayacağımızı düşünüyorum" dedi.

A Milli Basketbol Takımı, yarın yapacağı idmanların ardından Bormio’daki çalışmalarını tamamlayarak Belçika’ya geçecek. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250