Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Arda Vekiloğlu: Oyuncularımıza çok güveniyorum

Antalyaspor’un başantrenörü Arda Vekiloğlu, tbf.org.tr için soruları yanıtladı.

Arda Vekiloğlu: Oyuncularımıza çok güveniyorum

-Gelişim Koleji’nden ayrılma ve Antalyaspor’da antrenörlüğe başlama süreciniz nasıl gerçekleşti?

Arda Vekiloğlu: Gelişim Koleji, benim antrenörlüğe adım attığım kulüp olduğu için oranın bende ayrı bir yeri var. Hem oyuncu hem de antrenör yetiştirme hedefinde olan Gelişim Koleji, TBL’nin ritmine ayak uyduramadı diyebilirim. Bu ligin çekişmeli temposunda kendine yer edinebilmek için takımın yapısının değişmesi gerekiyordu ama onlar alt yapıdaki oyuncularını yetiştirmeyi sürdürmeyi ve Gelişim Ligi mücadelesi vermeyi seçtiler, TBL’nin bünyesinden de çıktılar. Bu süreç devam ederken ben de Antalyaspor’un teklifiyle daha büyük hedeflere ilerleme fırsatı yakalamış oldum. Antalyaspor oldukça köklü, tanınmış bir şehir kulübü ve yönetim kadrosu da basketbol geçmişi olan ve basketbola hâkim kişilerden oluşuyor. Onların istekli duruşu ile kulübün potansiyelinin bir araya geldiği bu çatı altında olmak beni oldukça heyecanlandırıyor. Umarım ekip olarak Antalyaspor’da emeklerimizin karşılığını alır, takımı hedeflediğimiz noktaya ulaştırabiliriz.

-Siz, geçmiş yıllarda mütevazı bütçeler ile kurduğunuz kadrolardan önemli verimler alan bir antrenör oldunuz. Bu sene maddi olarak elinizde daha çok imkân olduğunu düşünürsek, takımınızı kurarken nelere dikkat ettiğinizi bilmek isterim…

Arda Vekiloğlu: Sezon öncesinde yaşadığımız lig belirsizliğinden dolayı birçok iyi oyuncunun transferi için maalesef geç kaldık. Bu durum bizim için engel teşkil etse de, bunu hiçbir zaman mazeret olarak kabul etmedik. Takımımızı kurarken potansiyel sahibi, takım ruhunu yakalayabilecek ve rakibi zorlayabilecek oyuncularla yola çıkmak istedik. Çoğunlukla da istediğimiz oyuncuları takımımıza dâhil ettik diyebilirim. Şu ana dek antrenmanlarda ve yapılan maçlarda ne kadar doğru kararlar verdiğimizi görebiliyoruz. Aldığımız tepkilerin de bu yönde olması bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Bizim için en önemlisi, alınan galibiyetlerden ziyade takım ruhunun oyuncularımız için ön planda olması.

-Söz ettiğiniz takım ruhunun başını da mutlaka takıma ağabeylik eden daha tecrübeli oyuncular çekiyor olmalı…

Arda Vekiloğlu: Öyle tabii. Takım kaptanımız Cihan Mumcuoğulları, kariyeriyle ve herkes tarafından sevilmesiyle belirtmiş olduğun rolü üstlenmiş bir isim. Bizim kadroya aldığımız oyuncuların hepsi de gayet yapıcı ve takımın geleceği için hareket eden sporcular. Elbette bazı durumlarda kendilerini ön plana almak isteyen oyuncular her takımda olabiliyor. Ancak ben bu noktada en çok, seçtiğimiz oyuncuların saha içinde ve saha dışında sergiledikleri tavırlara ve karakterlerine çok güveniyorum. Sorun yaşamayacağımıza dair inancım tam.

-Henüz sezonun başındayız. Sizce Antalyaspor ne kadar zaman içinde istediğiniz takım kimyasını oluşturup sahaya yansıtabilir?

Arda Vekiloğlu: Bana kalırsa ligdeki bütün takımlarda oyuncular arasındaki uyumu yakalamak için ciddi bir zamana ihtiyaç oluyor. Neticede takımların devre arasına kadar yaptıkları transferler ve oyuncu değişikleri ile takım bambaşka bir rotada da ilerleyebiliyor. Bir oyuncunun bile takımdan çıkması ya da takıma dâhil olması hem performansı hem de takım kimyasını derinden etkiliyor. TBL zaten oldukça uzun bir maraton. Takımda sakatlık ya da performans düşüklüğü yüzünden oyuncu değişikliği adına büyük bir ihtiyaç doğmazsa bu bahsettiğimiz sürecin Antalyaspor için çok da uzun olmayacağını düşünüyorum.  

-Son olarak, geçen sene Antalyaspor’un maçlarını iki farklı salonda oynadığını hatırlayarak bu sene de benzer bir durum olup olmayacağını sormak isterim…

Arda Vekiloğlu: Bu sezon Atatürk Spor Salonu faaliyette olmayacağından dolayı tüm maçlarımızı Antalya 10.000 Kişilik Kapalı Spor Salonu’nda oynayacağız.

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250