Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Andaç Yapıcıer: Gençlere yatırım yapmak amacındayız

Sigortam.net Bakırköy Basket’in başantrenörü Andaç Yapıcıer, tbf.org.tr için ekibini değerlendirirken, takımın öncelikli hedefinin genç oyuncuları A Milli Takım seviyesi için hazırlamak olduğunu söyledi.

Andaç Yapıcıer: Gençlere yatırım yapmak amacındayız

-Sezona iyi başlamış olmanıza rağmen geride kalan haftalar sizin adınıza çoğunlukla ucu ucuna kaybedilen maçlar ile geçti. Siz nasıl yorumluyorsunuz takımınız için 2017 – 2018 sezonunda geçen zamanı?

Andaç Yapıcıer: Sezon öncesinden başlayayım; çok iyi çalıştığımız, oldukça verimli bir hazırlık dönemi geçirdik. Yabancı oyuncularımız da erkenden aramıza dâhil oldular, hazırlıklardan geri kalmadılar. Lig sezonu öncesi gerçekleşen Federasyon Kupası grup maçlarını grup lideri olarak tamamladık. Lige de dört maçta üç galibiyet ile iyi başladık. Bunun ardından zor bir fikstür vardı önümüzde; Akhisar Belediye, Bahçeşehir Koleji, Selçuklu Belediye, Bursaspor Durmazlar ve Türk Telekom maçları art arda geldi. Üstelik bu beş haftaya yabancı oyuncumuz Manuel Atkins’in sakatlığı ile girmiştik. Buna rağmen bu maçların hepsini söylediğin gibi ucu ucuna kaybettik. Özellikle deplasmanda oynadığımız Türk Telekom maçını uzatma dakikalarında biraz da şanssızlıktan ötürü kazanamadığımızı söyleyebilirim. Bu sürecin ardından galibiyet hedeflediğimiz maçlarda da ritim yakalayamadık ve istediğimiz sonuçları alamadık. Geçen hafta kazandığımız Petkim maçında ise istediğimiz enerjiyi ve basketbolu sahaya koyduk. Bundan sonra da bunun devamını getirmek istiyoruz.  

-Sizin geçen seneden beri genç oyuncuları odağına alan bir proje geliştirme algısı ile ilerlediğinizi biliyoruz. Bu işleyişten biraz söz eder misiniz?

Andaç Yapıcıer: Sigortam.net Bakırköy Basket oluşumunun en önemli hedefi A Milli Takım seviyesine gelebilecek genç Türk oyunculara yatırım yapmak. Berkan Durmaz, Onuralp Bitim, Akın Kandemir, Hamit Sezaver, Uğur Hortum ve diğerleri, hep bu algı ile yaklaştığımız gençler... Onları üst seviyeler için hazırlamak istiyoruz. Bence bugün TBL, BGL ile birlikte bu gelişim süreci için çok doğru bir platform. Biz de federasyonumuzun bu konudaki büyük desteği ile ilerliyoruz. Geçen sene Pertevniyal ile birlikte federasyondan genç oyuncu gelişimi için teşvik alan iki kulüpten biri olduk. Bu anlamda kulübümüzün felsefesinin TBF ile örtüştüğünü düşünüyorum. Federasyonumuza da desteklerinden ötürü minnettarız. Geçen sene geliştirdiğimiz oyuncu gelişimi felsefesinin bu sene Bakırköy Basket çatısı altında temelini atmak istiyoruz. Gençlere yatırım yapmak, onları geliştirmek istiyoruz.

-Kadro yapınız ile devam edelim isterim… Sezon başında bu ekibi kurarken aklınızda olanların şu etapta sahaya yansıdığına inanıyor musunuz? Son dönemde de Soykan Yıkılmaz ile ekibe takviye gerçekleştirdiniz…

Andaç Yapıcıer: Hedefi ve vizyonu olan, başarıya aç ve düzgün karakterli oyunculardan bir takım kurduğumuza inanıyorum. Onların yanında da Adem Ören ve Reha Öz gibi iki tane ağabey olsun istedik ki tecrübelerinden faydalanalım… Sezonun başında oyun kurucu pozisyonunda sakatlıklar yaşamamız yabancı oyuncumuz Marek Klassen’e çok fazla yük binmesine neden oldu. Soykan Yıkılmaz da benim altyapılardan tanıdığım bir oyuncuydu, onu bünyemize kattık. Ben oyuncularımızın mental duruşlarından, çalışmalarından ve performanslarından çok memnunum. Maç sonlarını biraz daha iyi oynarsak; daha konsantre ve daha kararlı durursak galibiyet sayımızı da artıracağız…

-İstediğiniz galibiyet sayısında olmamanız noktasında maç sonları yaşadığınız belli bir sıkıntılı süreçten mi bahsetmeliyiz?

Andaç Yapıcıer: Bu doğru olmaz çünkü maç sonlarını iyi oynayarak son toplarda kazandığımız mücadeleler de oldu. Ligimizde zaten neredeyse her maçta son topa kadar mücadele oluyor. Bu sebeple maç sonlarını oynamaya hazır olunmalı ve çalışmalar bu yönde yapılmalı. Ben takımımızın o noktada bir sıkıntı yaşadığına inanmıyorum. Bizim galibiyet bulamayışımız konusunda kadromuzu istediğimiz gibi kullanamayışımız etkili oldu. Daha önce de söylediğim gibi, Marek Klassen’e çok yük bindiği dönemde zafiyet yaşadık. Şimdi ise elimiz daha güçlü. Herhangi bir sakatımız ya da bir pozisyonda eksiğimiz yok. Çifte lisans ile aramıza katılan genç oyuncularımız ile rotasyonumuz da rahatladı. Geçen hafta Petkim maçının ilk yarısında on bir tane oyuncumuzdan faydalandık. Bu şekilde ilerleyerek maç sonlarına daha dirençli, daha kuvvetli girebileceğiz ve maçları kazanma şansımız da artmış olacak.

-Haftalık maç temponuzun yanında hazırlık maçları ayarladığınızı da biliyoruz. 24 – 28 Ocak tarihlerinde de yoğun tempolu olan Federasyon Kupası Final Grubu müsabakaları gerçekleşecek…

Andaç Yapıcıer: Röportajımızın başında anlattığım gibi, Sigortam.net Bakırköy Basket projesinin öncelikli hedefi oyuncu yetiştirmek. Bu sebeple biz federasyonun programa iki maç koymadığı her hafta ekstra bir hazırlık maçı ayarlıyoruz. Örneğin bu akşam yine TBL ekiplerinden Bahçeşehir Koleji ile bir hazırlık maçımız var. Ne kadar çok maç yaparsak, son dakikaları oynama noktasında o kadar ustalaşırız. Yoğun temponun bize yorgunluk değil tecrübe kazanma açısından etkisi oluyor. Bu şekilde oyuncuların kendilerine değer katma noktasında da fırsatları artıyor. Ayrıca her gün bireysel idmanlar da gerçekleştiriyoruz. Maçtan önceki son antrenman günü hariç tek antrenman ile geçen bir günümüz olmuyor. Federasyon Kupası’ndan söz edecek olursak şunu belirtmek isterim ki biz sezon öncesinde gerçekleşen grup maçlarını lige hazırlık maçları gibi görmedik. Orada ciddi bir turnuva oynadık ve aynı gidişatı final grubu maçlarında da sürdüreceğiz. Her maçı kazanmak istiyoruz…

Röportaj: Şansın Tokyay




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250