Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Alper Yılmaz: Gecesi gündüzü olmayan bir iş yapıyoruz

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, son olarak Kadir Has Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Alper Yılmaz: Gecesi gündüzü olmayan bir iş yapıyoruz

30 yıllık basketbol birikiminin ardından yöneticik görevine çok kolay adapte olduğunu dile getiren Yılmaz, yöneticilik kariyerine başladıktan sonra Euroleague’in master programını bitirdiğini söyledi.

Alper Yılmaz, Genel Direktör olarak bugün pazarlama ve kurumsal ilişkiler, mali ve idari işler, A Takım ve Altyapı departmanlarından sorumlu olduğunu da öğrenciler ile paylaştı.

Türkiye’nin ilk 10 şirketi arasında yer alan Anadolu Grubu’un sosyal kuruluşu olarak Anadolu Efes Spor Kulübü’nün farklı bir misyon üstlendiğini söyleyen Yılmaz, bu çerçevede pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ifade etti.

“En büyük hedefimiz yaşanılan tecrübenin en yüksek seviyede olması”

"Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maç deneyimini farklı bir boyuta taşımak için mesai harcadıklarını açıklayan Yılmaz, Anadolu Efes maçlarında yaşanılan maç deneyimi tecrübesini en yüksek seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Yılmaz, bu doğrultuda Anadolu Efes maçlarının bir aktivite gibi basketbolseverlere keyif sunduğunu belirtti. Alper Yılmaz; “Basketbolseverlerin arkadaşlarıyla, ailesiyle çocuğuyla iyi vakit geçirerek eğlenerek iyi zaman geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz.  Eğlenmek, vakit geçirmek için nasıl bir sinemaya gidiliyorsa haftada bir iyi vakit geçirip evlerine mutlu dönmelerini hedefliyoruz” dedi.

“En çok rağbet gören kaynağımız, sosyal medya hesaplarımız”

Sosyal medya platformlarındaki içerik politikalarının da bu çerçevede farklılaştığını söyleyen Alper Yılmaz; Anadolu Efes Kızları ve kulüp maskotu Çaylak’ın performanslarıyla, Anadolu Efes Spor Kulübü Mobil Uygulaması’nın da dijital ortamda bu politikalara destek verdiğini söyledi.

“Bilet satışlarımızı daha da artırmak istiyoruz”

Alper Yılmaz, basketbolseverlerin Anadolu Efes maçlarına gösterdikleri ilgiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Basketbola ilgi duyan kişilerin Anadolu Efes Spor Kulübü markasına ve maçlarımıza gösterdikleri ilgiden çok memnunuz. Fakat daha fazla insanı basketbol maçlarına çekmek ve basketbol kültürüyle tanıştırmak için de çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü basketbol sadece bir spor değil. Tutku, eğlence ve şovu da bünyesinde barındırıyor.”

“Sporcularımıza basketbol dışındaki konuları düşünmemeleri için yardımcı oluyoruz”

Alper Yılmaz, Genel Direktörlük görevinin sorumluluk alanlarıyla ilgili ise öğrencilerle şu bilgileri paylaştı: “Kontrol etmemiz gereken pek çok kural, korumamız gereken itibar ve imaj, korumamız gereken sistem var. Bir kalemden salonun kiralanmasına kadar. Pazarlama faaliyetleri, salonun hazır olması, güvenliği, satın alması, sözleşme şartlarına kadar pek çok konuyu takip etmek gerekiyor.”

“Gecesi gündüzü olmayan bir iş yapıyoruz”

“Ayrıca sporcuları en iyi şekilde sahaya çıkarmaya çalışıyoruz. Fizyolojik, zihinsel ve psikolojik hazır hale getiriyoruz. Sporcularımızın basketbol dışındaki konuları düşünmemeleri için yardımcı oluyoruz. Gece gündüzü olmayan bir iş.”

Türk basketbolun lokomotifi olan Anadolu Efes’in basketbol kültürüne ve geçmişine de sahip çıktığını ifade eden Yılmaz 2016-2017 sezonunda başlatılan Forma Emekliliği uygulaması kapsamında da efsane isimleri onurlandırdıklarını Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine aktardı.

Öğrencilerin, oyunculuğu döneminde kendisi için kullanılan “kelepçe” lakabı konusunda yönelttiği soruyu “insanın yaptığı işten dolayı bir lakap kazanması çok değerli” şeklinde yanıtlayan Alper Yılmaz, derse katılan tüm öğrencileri de Anadolu Efes maçlarına davet etti.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250