Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Adem Bona: ‘‘Adana’ya gel gidek’’ şarkısını ezberlemem şarttı

Pınar Karşıyaka’nın genç oyuncuları Görkem Doğan ve Adem Bona, Karşıyaka Spor Kulübü YouTube kanalında yayınlanan 5 Soru 5 Cevap yarışmasının 19 Mayıs Özel konuğu oldu. Hem Görkem Doğan hem Adem Bona, kendilerine yöneltilen sorulara içtenlikle yanıt verirken programın bir bölümünde Nijerya asıllı Adem Bona, ‘Adana’ya Gel Gidek’ şarkısını seslendirdi.

Adem Bona: ‘‘Adana’ya gel gidek’’ şarkısını ezberlemem şarttı

Görkem Doğan: “Karantinada Hiç Yapmadığım Bir Şey Yaparak Kurabiye Yapmayı Öğrendim”

Pandemi sürecini nasıl geçirdiğini anlatan Görkem Doğan, “Genel olarak basketbolcular çok fazla antrenman yaptığı için bu pandemi sürecinde, normalde bulamadığımız kadar boş vakit bulduk. Bu vakti elimizden geldiğince verimli kullanmaya çalışıyoruz. Kondisyonerimizin programı doğrultusunda formumuzu korumaya çalışıyoruz. Bir yandan zor geçiyor bir yandan da güzel geçiyor, daha önce yapmadığım yemekleri yapmaya başladım. İzlemediğim dizileri izlemeye, okumadığım kitapları okumaya fırsatım oldu. Bu açıdan iyi geçiyor tabii ki ama umarım bu süreç çabucak geçer ve biz de bir an önce sahalara döneriz. Üniversite sınavına gireceğim için ders çalışıyorum, hiç yapmadığım bir şey olarak kurabiye yapmayı öğrendim.” şeklinde konuştu.

Adem Bona: “Football Manager’da Karşıyaka’yı Aldım İşler Şu An Güzel Gidiyor”

Adem Bona ise karantina süreci hakkında “Bu karantina bana iyi geldi. Omzumdan bir sakatlığım vardı ve ben de bu süreci iyileşmek için kullanıyorum. Football Manager oynuyorum. Oyunda Karşıyaka’nın başına geçtim ve işler şu an güzel gidiyor.” ifadelerini kullandı. 

Karşıyaka altyapısına katılma süreci ilgili sorulan soruya Görkem Doğan, “Öncelikle ben okul takımlarında oynuyordum. Daha sonrasında Beden Eğitimi öğretmenim beni Efes İlkadım’a yazdırdı. Efes İlkadım ile İstanbul’a kampa gittik. Oradan döndüğümüzde basketbola dair bir şey düşünmezken Okan Kılıç ve Tuğrul Taşkıngenç, evimize geldiler ve aileme ‘Görkem’i istiyoruz ve elimizden geldiğince kendisine tüm şartları sunmaya çalışacağız’ dedi. Ailem en başta bu duruma çok önyargılıydı ama sonrasında eskiden basketbol oynayan dayım bizi aydınlattı ve ben de bir ay içerisinde macerama altyapısı çok iyi olan bir kulüpte başlamış oldum.” yanıtını verdi.

Adem Bona: “Nijerya’da Önce Futbol Oynuyordum, Annem Basketbol Oynamama Pek Sıcak Bakmadı”

Basketbola başlama süreci ve Nijerya’dan Türkiye’ye gelişi hakkında konuşan Adem Bona ise “Ben Nijerya’da ilk olarak futbol oynuyordum. Daha sonrasında bir basketbolcu bana geldi ve ‘senin boyun uzun, neden futbol oynuyorsun?’ diye sordu. Futbol oynuyordum çünkü Nijerya’da en popüler spor futboldu ve herkes futbol oynuyordu. Sonra aynı kişi anneme gelerek beni basketbol antrenmanlarına almak için izin istedi. Annem ilk başta kabul etmedi ancak bir kerelik gitmek kaydıyla kendisini ikna ettik. Antrenmanlara gittiğimde herkesin sıçradığını gördüm ve bu durum çok hoşuma gitti. Ben de sıçramayı seven bir çocuktum. Basketbol hayatım o şekilde başlamış oldu. Nijerya’da yalnızca haftada 1-2 defa basketbol oynayabiliyordum onu da sokak basketbolu şeklinde oynuyordum. Daha sonrasında bir adam benim basketbol oynarken videolarımı çekti ve Türkiye’deki antrenör arkadaşı Türkay Çakıroğlu’na gönderdi. Türkay Çakıroğlu da beni beğendi ve Türkiye’ye getirdi. Önce İstanbul’a geldim bir yıl sonra da Karşıyaka’ya gelmiş oldum.” ifadelerini kullandı.

Adem Bona: “Türkiye Milli Takımı’nda Forma Giymek Çok Kolay Değil. O Nedenle Çok Mutlu ve Gururluyum”

Nijerya’da doğmuş ve orada büyümüş bir oyuncu olarak Türkiye Milli Takımı’nda forma giymesi ve yaşadığı duygular konusunda sorulan soruya Adem Bona, “Gerçekten çok mutluyum. Türkiye Milli Takımı’nda forma giymenin benim için çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Milli formayı giymek çok kolay bir şey değil o nedenle çok gururluyum. Nijerya’dan geldim ama antrenörlerim, takım arkadaşlarım beni çok kolay bir şekilde benimsediler. Kesinlikle dışlama gibi bir durum olmadı. Ben de Türkiye Milli Takımı için oynamaktan dolayı çok mutluyum. Bu benim için çok büyük bir şey.” şeklinde yanıt verdi.

Adem Bona: “Antrenörümüz Gökhan Güney, Beni Kadroya Almak İçin ‘Adana’ya Gel Gidek’ Şarkısını Ezberlememi Şart Koştu”

U16 Avrupa Şampiyonası’ndaki Bosna Hersek galibiyetinin ardından söylediği ‘Adana’ya Gel Gidek’ şarkısının hikayesini anlatan Adem Bona, “U18 Milli Takım kampı başladığında antrenörümüz Gökhan Güney, beni yanına çağırdı ve ‘Adana’ya Gel Gidek’ şarkısını açtı ve şarkıyı bilip bilmediğimi sordu. Ben de kendisine bilmediğimi söyleyince ‘Bu şarkıyı ezberleyeceksin, yoksa seni takım almam’ dedi. (Gülüyor) Ben de kendisine ‘Gökhan ağabey, şarkıyı bilmiyorum nasıl söyleyeceğim?’ dedim. Sonrasında turnuvaya 1.5 ay kala şarkıyı ezberlemeye başladım. Takımda Adanalı bir arkadaşım vardı, Furkan Haltalı… Furkan bu şarkıyı bana öğretti. Sonrasında ben U16 Milli Takımı kampına katıldım. Benim bu şarkıyı söylediğim ilk videoyu izlemişle, bana ‘Şarkıyı burada da söyleyeceksin’ dediler. Ben de Bosna Hersek karşılaşması sonrasında söyledim.” Şeklinde konuştu. 

Görkem Doğan: “Gençler Şampiyonası’nda Acıbadem Maçını Kazanınca Totem Gereği 7 Kez Doğum Günü Kutladım”

Pınar Karşıyaka Genç Erkek Basketbol Takımı’nın 2015-2016 sezonunda Türkiye Şampiyonu olduğunda takım içindeki totem gereği 7 gün boyunca doğum günü kutlayan Görkem Doğan, o dönem yaşananları “Turnuvanın ilk gününde Fenerbahçe ile oynadık ve kaybettik. Üzülmüştük. Ertesi gün Acıbadem Üniversitesi ile oynayacaktık ve benim doğum günümdü. Acıbadem maçını kazandıktan sonra o dönemki yöneticilerimiz bize pasta getirmişti. Sonrasında bunu devam ettirmemiz gerektiği kararı çıktı. Her galibiyet aldığımızda benim doğum günüm kutlandı. Yaklaşık 7 doğum günü kutlamıştık. Sonrasında şampiyon olduk, şampiyon olduktan sonra bir kez daha doğum günümü kutladık. Bu beni çok fazla mutlu edici bir totemdi.” şeklinde anlattı. 

En çok sevdiği Türk yemeğinin “acılı lahmacun” olduğunu açıklayan Adem Bona, NBA’de örnek aldığı sporcular için de Giannis Antetokounmpo ve Ben Wallace isimlerini verdi. 

Görkem Doğan, kariyer hedefleri ile ilgili “Öncelikle Basketbol Süper Ligi’nde ismi geçen bir basketbolcu olmak isterim. Bir EuroLeague takımında forma giyip bir EuroLeague şampiyonluğu kazanmaksa en büyük hedefim ve hayalim” ifadelerini kullanırken Adem Bona ise “EuroLeague oynamak isterim. Bunun yanısıra NBA’de de bir kariyere sahip olmayı çok isterim. Kariyerimi de Türkiye’de noktalamak isterim.” şeklinde konuştu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250