Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milli Takım Ergin Ataman'a emanet

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele eden ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan A Erkek Milli Takımımızda başantrenörlük görevine getirilen Ergin Ataman için imza töreni gerçekleştirildi.

A Milli Takım Ergin Ataman'a emanet

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan imza töreni ile resmen görevine başlayan Ergin Ataman ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak öncelikli amacımız, Türk basketbolunu tüm ülkeye yaymak, marka değeri yüksek ligler oluşturmak ve en önemlisi kulüplerimizin yanı sıra milli takımlarımızla da Avrupa başta olmak üzere dünyanın en iyileri arasında yer almaktır. Hepimizin ortak görüşü milli takımımızın kutsal bir değer oluşudur. Bu yolculukta milli takımlarımıza gerek sporcu, gerek yönetici veya idareci olarak hizmet etmiş tüm dostlarımıza bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz. 

Geçtiğimiz dönemde başantrenör olarak A Erkek Milli Takımımızı yöneten Orhun Ene’ye teşekkür etmek istiyorum. Kendisi Türk basketboluna en üst seviyede katkı sağlamaya devam edecektir. 

A Erkek Milli Takımımız, Haziran ayında Dünya Kupası Elemeleri’nde önemli karşılaşmalara çıkacak. Diğer yandan, oluşturacağımız güçlü kadroyla Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası’nda madalya şansı yakalamak istiyoruz. Bu kritik süreçte bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak yeni bir başantrenör ile anlaşma kararı aldık ve Ergin Ataman’ı daha önce de çalıştırdığı A Erkek Milli Takımımızın başına geçmek üzere davet ettik. Kendisi iddialı hedefleriyle tekrar aramıza katılıyor.  Biz de yönetim olarak kendisine ve takımımıza güveniyor, tam destek veriyoruz. Anlaşmamızın Türk basketbolu için hayırlı sonuçlar, büyük başarılar getirmesini diliyorum. 

Türk basketboluna değer katmayı ilke edinmiş büyüğümüz Tuncay Özilhan’a da Ergin Ataman’ın aramıza katılma sürecindeki destekleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

A Erkek Milli Takım Başantrenörlüğü görevine geldiği için çok mutlu olduğu ifade eden Ergin Ataman ise, “Bir kez daha milli takımda görev almaktan heyecan duyuyorum. Süreç hızlı gelişti. Yoğun Anadolu Efes temposu içinde, bir hafta önce sevgili arkadaşım ve meslektaşım Orhun Ene’nin ayrılmasından sonra başkan Hidayet Türkoğlu benimle görüştü. Milli takımda ilk aday olarak beni düşündüklerini belirtti ve şartlarımı sordu. Tek söylediğim; milli takım çalıştırmanın şartı olamaz. Sizlerin güveni benim için önemlidir. Tek hususta kendilerinden rica ettim. Anadolu Efes antrenörüyüm, Tuncay Bey’den onay alınmasını rica ettim. Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimine, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’na, bizlere destek olan Spor Bakanımıza ve süreci yakından takip eden, bizlere her türlü desteği veren ve milli takımımızın Türk halkının gururu olmasını isteyen Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. 

Benim için oyuncuların da aynı heyecan içinde milli takımı layık olduğu yerlerde, madalya hedefine götürecek coşkuyla yer almaları gerekmektedir. Bizim için en büyük sorumluluk bayrağımızı koruyan askerlerimiz için, bizler için coşkulu olan bir milli takım olmasını istiyoruz. Çok güzel bir kadromuz olacak. NBA’de, EuroLeague’de ve Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden genç ve iyi oyuncularımız var. Avrupa’da, dünyada ve Olimpiyatlarda Türk basketbolunu temsil ediyoruz ama Ay-yıldızı temsil etmek, cephedeki askerleri, polisleri memnun etmek büyük sorumluluk. Ben iddialı bir insanım. Bugünden de, ilk toplantıda da Türk halkına ve kadroya şunu söylemek istiyorum: madalya almak için buradayız. Herkesi bu sorumluluk ve coşkuyla bu kadroya davet ediyorum.” dedi.

Ataman, 2014-2016 yılları arasında A Erkek Milli Takım Başantrenörlüğü görevinde bulunmuştu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250