Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milli Kadın Basketbol Takımı aday kadrosu açıklandı

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımızın 15 kişilik aday kadrosu açıklandı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı aday kadrosu açıklandı

13-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Nantes kentinde organize edilecek FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımızın 15 kişilik aday kadrosu açıklandı.

9 Mayıs Pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda toplanacak olan aday kadro, çalışmalarına başlayacak.

Bilyoner.com KBL 2015-2016 Sezonu Final Serisi'nde mücadele eden takımların oyuncuları seri bittikten sonra aday kadroya davet edilecek.


FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Arjantin ve Kamerun ile mücadele edecek.

Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecekler ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak olan 4 takım direkt olarak Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. A Milli Kadın Takımımız grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde A Grubu'ndan gelecek takımla eşleşecek. Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar. Finalde galibiyete ulaşan takım da, son takım olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.

A Milli Takıma davet edilen oyuncular ise şöyle: Lara Sanders, Esra Ural, Pınar Demirok (AGÜ); Şaziye İvegün Üner, Ayşe Cora (Beşiktaş); Kübra İmren Ekşi (B.G.D); Tilbe Şenyürek, Pelin Derya Bilgiç (Botaş); Yasemin Begüm Dalgalar (Edirne Bld.); Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Ayşegül Günay, Cansu Köksal (Galatasaray); Şebnem N. Kimyacıoğlu (Yakın Doğu Üniversitesi)

Play off maçları devam eden ve aday kadrosunda bulunan sporculara tebliğler, play-off süreci sona erince yapılacak.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250