Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Erkek Milliler Kanada'ya gitti

A Erkek Milli Takımımız, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'ne katılmak için bugün Kanada'nın Victoria şehrine gitti. Millilerimiz İstanbul Havalimanı’ndan 14.10’da kalkan uçakla Kanada’nın Vancouver şehrine oradan da feribotla maçların oynanacağı Victoria kentine geçecek.

A Erkek Milliler Kanada'ya gitti


Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım Kanada yolculuğu öncesi yaptığı açıklamada, “Kanada’nın Victoria şehrine yaklaşık 24 saat süren uzun ve yorucu bir yolculuk yapacağız. Sonrasında oradaki ortama hemen adapte olmamız gerekiyor. Buradan 11 kişilik oyuncu grubumuzla Kanada’ya gidiyoruz. Ersan İlyasova ve Furkan Korkmaz bize Kanada’da katılacak. Uruguay ve Çekya ile maçlarımız var. Bu maç tarihlerine kadar hazırlıklarımızı orada sürdüreceğiz. Fazla bir vaktimiz de yok. Her dakikamız, her toplantımız ve her idmanımız artık çok değerli. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bir rüyayı gerçekleştireceğiz. Oyuncu grubu ve kapasitesi olarak son yılların en iyi milli takımına sahibiz. Sonuçta takım 12 kişi sahaya çıkıp mücadele edecek. Herkeste bir heyecan var. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ersan ve Furkan’ın katılmasıyla beraber daha da güçlü olacağız. İnşallah basketbol şansı da yanımızda olur. Türkiye’deki sporseverlerin kalbinin bizle atacağını biliyoruz. Önemli bir turnuva bizi bekliyor.” dedi.

Kanada yolculuğu öncesinde değerlendirmelerde bulunan A Erkek Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri, “FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri için İstanbul’da yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Şimdi müsabakaların oynanacağı Kanada’da son çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. NBA’de sezonu tamamlanan oyuncularımız Ersan İlyasova ve Furkan Korkmaz, kampımıza Kanada’da dahil olacak. Ligde final serisinin üçüncü maçında belinden sakatlanan Shane Larkin, 21 Haziran Pazartesi gününden bu yana bizlerle birlikte çalışmalara katıldı. Ancak Larkin; kampta bel sakatlığının tekrar etmesi ve MR’ında da bel fıtığının nüksederek turnuvaya yetişemeyecek olması nedeniyle, TBF Sağlık Kurulu’nun da değerlendirmesiyle kadrodan çıkarıldı. Kanada’da bizleri zorlu karşılaşmalar bekliyor. Ancak A Erkek Milli Takımımız her türlü zorluğun üstesinden geçecek düzeyde bir ekip. Tüm oyuncularımız turnuvaya konsantrasyonunu sağlamış durumda. Güzel sonuçlarla ülkemize dönmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Kanada'da yapılacak maçları değerlendirirken, "Zor bir mücadele olacak ama herkes kadar biz de umutluyuz. Takım olarak yeterli ve hazırız. Orada başarılı olmak için tüm planlarımızı yaptık. Sakatlıkların yerini dolduracak güçte oyuncularımız mevcut. Tüm oyuncularımız sahada aynı özveriyle mücadele edecektir. Hazırlıklardaki performansı sahaya da yansıtmamız gerekli. Umarım güzel ve başarılı bir sonuçla yurda döneriz." diye konuştu.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde Uruguay ve Çekya ile B Grubu'nda yer alan Ay-yıldızlılarımız, gruptaki ilk maçında 30 Haziran Çarşamba günü TSİ 05.35'te Uruguay ile karşı karşıya gelecek. A Erkek Milli Takımımız, gruptaki ikinci ve son maçında ise 1 Temmuz Perşembe günü aynı saatte Çekya ile mücadele edecek. Müsabakalar NTV'den canlı olarak yayınlanacak.

Millilerimiz grupta ilk iki sırayı alması halinde çapraz grupta bulunan Çin, Yunanistan ya da Kanada ile karşı karşıya gelecek.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250